Εφαρμογή - Εγκατάσταση Χλοοτάπητα Ποικιλίας Paspalum

ΑΠΟ ΤΟ 1988, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο χλοοτάπητας Paspalum, αποτελεί την ιδανική λύση, εκεί που οι συνηθισμένες ποικιλίες και τα μείγματα σπόρων γκαζόν «εγκαταλείπουν», στις σκληρές δοκιμασίες, στην ξηρασία ή στις ασθένειες που εξαπλώνονται στο έδαφος, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως.
Το Paspalum μετά το πρώτο έτος της εγκατάστασής του, μας προσφέρει μεγάλη οικονομία νερού, γιατί επιβιώνει ακόμα και τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού με ελάχιστα ποτίσματα, πολύ αραιά κουρέματα και σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις στη λίπανση και τη συντήρηση.
Επίσης, συμβάλει στην αισθητική του τοπίου μιας και είναι τόσο πυκνή και βελούδινη η βλάστησή του, που κάνει το βάδισμα στον επισκέψιμο χώρο του κήπου μας σκέτη απόλαυση.
Θεωρείται μια πολύ προσιτή και οικολογική λύση για επισκέψιμους υπαίθριους χώρους.
Ο χλοοτάπητας Paspalum δε γνωρίζει τι θα πει ζιζάνιο και ξεβοτάνισμα, λόγω του ότι σαν είδος είναι σχεδόν το ισχυρότερο απ’ όλα τα μονοετή ή πολυετή ζιζάνια.
Δεν επιτρέπει να επιβιώσει κάποιο άλλο εποχιακό ή πολυετές ζιζάνιο ανάμεσα στους ισχυρούς στόλωνες* που το αποτελούν, καθώς «πλέκουν» ένα πυκνό τάπητα, λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή του.
Έτσι αποφεύγουμε τα δαπανηρά και τοξικά ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα και ένα σωρό από ανθυγιεινές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας παράλληλα έναν ξένοιαστο και ακίνδυνο χώρο για παιχνίδι με τα παιδιά, τους φίλους ή τα κατοικίδια μας.
Είναι ιδανικό για όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν θέμα ανεπάρκειας νερού.
Επιβιώνει σε όλα τα νησιά μας ανεξαιρέτως, σε παραθαλάσσιες ή ορεινές περιοχές και δίνει λύση σε χώρους όπως πάρκα, πεζοδρόμια, πλατείες, κήπους ξενοδοχείων, χώρους στάθμευσης κλπ., με εξαιρετική αντοχή στις καταπονήσεις.
Τέλος, το Paspalum, παρουσιάζει εκπληκτική αντοχή σε κακής ποιότητας νερά, ακόμη και υφάλμυρα, χωρίς απαίτηση για συχνά ποτίσματα, λίγους μόλις μήνες μετά την εγκατάστασή του στον κήπο μας.